dilluns, 17 de desembre del 2012


ESTATUTS DEL SÍNDIC DE GREUGES
Resum de les disposicions generals que s’han de tenir en compte a l’hora de resoldre les queixes amb la màxima eficàcia:

Article 3.-
L’Administració i en general tots els poders públics depenents de l’Ajuntament  són obligats a auxiliar, amb caràcter preferent i urgent, el Síndic de Greuges en les seves investigacions.

Article 14.-
Entre la producció del fet que és objecte de la queixa i la formulació escrita d’aquesta al Síndic de Greuges no pot transcòrrer més d’un any.

Article 15.-
3.- El Síndic de Greuges ha de vetllar perquè l’Administració Municipal resolgui en temps i en forma debuts les peticions i els recursos que li han estat formulats o presentats.

Article 17.-
Havent estat admesa la queixa a tràmit o iniciat l’expedient d’ofici, el Síndic de Greuges prendà les mesures d’investigació que considerarà oportunes per a esclarir-los. Podrà donar-ne compte a l’organisme, l’entitat o la dependència administrativa afectats perquè dins de 15 dies, que podrà ampliar en funció de les circumstàncies que hi concorrin, llur cap li’n trameti un informe escrit.

Article 20.-
Les autoritats, els funcionaris i en general tot el personal depenent de l’Administració o afecte a un servei públic han de facilitar al Síndic de Greuges o a la persona en qui ho delegui les informacions, l’assistència i l’entrada a totes les dependències, centres, organismes i entitats que sol.licitin, i també les dades, els expedients i altres documents necessaris que permetin de dur a terme adequadament les actuacions investigadores.

Article 27.-
El Síndic de Greuges ha d’informar del resultat de les investigacions, fins i tot en el cas d’arxivament de les seves actuacions, l’autor de la queixa, la persona al servei de l’Administració pública afectada o que en depèn i l’autoritat de l’organisme o de l’entitat en relació amb la qual s’ha formulat la queixa o iniciat l’expedient d’ofici.