dilluns, 17 de desembre del 2012


CONTACTES
Per tal de portar a bon terme les resolucions i solucionar les queixes he tingut els contactes pertinents amb diferents estaments.

RELACIONS AMB:

L’Ajuntament: Agraeixo a tot el Consistori des de l’alcalde, regidors/es, tècnics responsables dels diferents departaments i demés funcionaris la disponibilitat que han demostrat cada vegada que els he necessitat per a la resolució dels casos.
Després del nomenament vaig presentar en un ple ordinari el tríptic que vaig confeccionar i que explico en l’apartat d’informació.
Després de les eleccions municipals vam fer una altra trobada amb tots els regidors entrants i una personalment en cada un dels regidors representants dels diferents partits que en formen part.

Els vilatans/nes: La forma presencial a l’oficina, correu electrònic, correu postal o telèfon són els mitjans de diàleg més utilitzats per les persones  que han presentat la seva queixa. La resposta inmediata i el compromís en tramitar de forma rápida les seves inquietuts ha estat fonamental per obtenir uns resultats generalment positius i la satisfacció de les persones interessades.

Les associacions i entitats: He tingut contacte amb algunes de les associacions i entitats de les quals en formo part com a col.laborador Aquest aspecte m’ha fet veure que com a defensor puc oferir la meva ajuda a totes les del poble per tal de col.laborar en la resolució dels seus problemes i reivindicacions.

Relacions amb les escoles de primària i de secundària:
El meu primer objectiu, i potser per deformació professional, era donar a conèixer la tasca i la figura del Síndic a les escoles de la vila. Per manca de material pedagògic adequat i també, com he esmentat abans, per manca d’experiència del funcionament aquest objectiu no s’ha realizat. A partir d’ara, amb el material que m’han facilitat companys de sindicatura i amb l’experiència adquirida penso oferir a les escoles la possibilitat de portar a terme el projecte Programa Educatiu de l’Oficina del Defensor Municipal (Educació en valors)

El Fòrum de Síndics i Defensors Locals: El Fòrum és l’agrupació de Síndics/ques, Defensors/es dels vilatans/nes dels municipis de Catalunya. És una eina d’ajuda i de servei per cadascun dels membres de l’Associació. Les trobades celebrades durant l’any, intercanvi de memòries i documentació, assessorament de camins de treball, estudis i resolucions de problemes comuns són una gran ajuda. Per motius personals no he pogut assistir a moltes d’aquestes trobades, però en les poques en les que la meva presència s’ha pogut fer realitat he pogut comprobar l’eficàcia i de la feina que s’hi porten a terme sempre encaminada a la millora del coneixement del món de la Sindicatura i de la resolució dels problemes plantejats. També he constatat la bona harmonia i sobretot l’interès en defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels vilatans.

El Síndic de Greuges de Catalunya: Hem tingut contacte a través de la seva secretària en tots els assumptes que he considerat eren de la seva competència així com també amb altres que he necessitat la seva opinió, informació o ajuda de qualsevol mena. El 20 de desembre de 2004 es va signar un protocol de col.laboració entre el Síndic de Greuges de Catalunya i les institucions locals per tal de millorar en l’atenció a les persones de Catalunya.

Els/les síndics/ques de cada Municipi: Amb els que he tingut més relació ha estat amb els de la província amb els quals he coincidit en alguns actes, assemblea del Fòrum a Santa Coloma de Gramanet, visita al President de la Diputació de Girona, presentació del Síndic de Palafrugell, trobada a Sant Feliu de Guixols…  i en la presentació de la memòria anual de Girona i Salt. Tots ells m’han informat i assessorat sempre que els he consultat sobre  casos plantejats i dels quals no en tenia referència.