dilluns, 17 de desembre del 2012


PRESENTACIÓ

Benvolguts/des:

Com a Síndic Municipal de Greuges de l’Escala, vilatà escalenc,  nomenat per l’Ajuntament en ple i per unanimitat en data del 27 de setembre de 2010 i encarregat de vetllar pels drets fonamentals i les llibertats públiques de tots els vilatans/nes davant de les actuacions de l’Administració Municipal presento la Memòria seguint les normes dels Estatuts que regeixen la sindicatura.
Presentació que consta de la Memòria corresponent a la tasca del tercer trimestre de l’any 2010 (des de la presa de possessió) i de la Memòria de l’exercici de l’any 2011.
Aquesta publicació pretén donar a conèixer al Govern Municipal i a totes les persones que estiguin interessades el treball que s’ha portat a terme amb la finalitat de rebre, atendre les queixes, protestes, suggeriments i propostes dels vilatans/nes en relació a l’actuació de l’Ajuntament envers ells i fer-les arribar a qui pugui resoldre-les si és que no pot fer-ho directament.
L’actuació del Síndic l’he intentat fer amb total independència i objectivitat, dedicant el temps que ha fet falta per tal d’escoltar els vilatans que han sol.licitat els serveis del defensor. Sempre que ho he considerat necessari m’he personat a justificar el motiu de la queixa així com també comprobar l’actuació portada a terme i la seva resolució.
En la majoria de casos he demanat informació als tècnics municipals o als companys d’altres sindicatures incluïda la figura del Síndic de Catalunya sigui directament o a través del Fòrum de Síndics i Defensors de Catalunya.
Al principi, la meva tasca no va ser fàcil, no perquè la feina fos molt voluminosa ni per falta d’ajuda ni cooperació. Ha estat per la manca d’experiència i desconeixement del món de la Sindicatura i consistorial. És per això que dono les més expressives gràcies a l’anterior Síndic, Sr. Francesc Torrent, pel seu oferiment en guiar-me en les primeres passes en aquesta tasca. De veritat que els seus consells en van ser de molta utilitat.
També dono les gràcies a tots els regidors i personal tècnic i administratiu de l’Ajuntament i per descomptat als vilatans i vilatanes  que han dipositat la seva confiança perquè com a  defensor els resolgui els seus conflictes, les propostes i suggeriments envers l’Ajuntament. Una menció especial als que han demostrat el seu agraïment i la seva satisfacció de sentir-se, com a mínim, escoltats. El lema del defensor és escoltar i defensar els vilatans.